Hämähäkkipostaus

Tässä postauksessa on kuvia hämähäkeistä, joten jos et pidä niistä niin voit katsoa muita ötököitä edellisestä postauksesta. Hämähäkit eivät ole kaikkien kavereita ja se on täysin ymmärrettävää, mutta jos olet ystävällismielinen kahdeksanjalkaisille otuksille niin tervetuloa! Laitoin ensimmäiseksi kuvaksi pienen piirroksen hämähäkinpennusta, jottei kukaan säikähdä. 

Böö!

Piilosilla

Hyppyhämähäkki, Pengonpohja, 15.08.2023
Eli siis kyseessä hyppyhämähäkki? Sen näkee ruumiinrakenteesta. Kukas hän on tarkemmin? Pyöreähkö takaruumis, ruskea väritys, pari pistettä selässä...  olisikohan tämä runkohypykki? Tämä veijari oli pienen mökin ikkunassa ja kuskasin hänet pihalle puunrungolle, ettei kukaan häntä litistäisi. Hän katseli ihmeissään.

Neriene Montana, Pengonpohja, 19.10.2023
Myös mahdollisesti neriene peltata, mutta raidalliset jalat viittaavat montanaan. Chilli kaveri.

Seeprahypykki/seeprahyppijä, Pengonpohja, 15.06.2023
Tämä hyppijä oli kuistin pöydällä kun hänet huomasin. Hän seuraili minua kun seurailin häntä. Vipeltelyn, hyppelyn ja tuijottelun jälkeen vein hänet läheiseen puuhun. Hän sai nimen Elmeri, ja koko kesän kyselin puulta kuinka se voi, toivoen, että se kantautuisi Elmerin korviin (jos hänellä semmoiset oli?). 

Hyppy!

Pilkkupavukki, 19.10.2023
Hän näyttää hieman pavulta. Kova vipeltämään. Tämä vietti aikaa huussissa, mutta toinen lajiaan asusti pikkumökimme kuistilla. Otin hänet sisälle ja nimesimme hänet Paavoksi. Annoin hänen kiivetä katon rakeinteisiin ja toivoin hyvää jatkoa. Hyvästi Paavo!


Kukkahämähäkki (koiras), Pengonpohja, 25.07.2023
Näes kukkahämäkkinaaraissa ja -koiraissa on suuri ero, aluksi luulin tämän olevan viherravukki! Naaraat ovar selvästi suurempia ja pyöreämpiä, ja niiden väritys on yleensä kokonaan keltainen tai valkoinen (ne valitsevat värityksensä sen mukaan missä kukassa hengailee, mutta viime kesänä näin keltaisen yksilön valkoisella kukkasella, täten avustin hänet oikean väriseen kukkaan). Mutta siis, tämä yksilö on hieno! Kukkahämähäkit ovat rapuhämähäkkejä, jotka tunnistaa kahdesta etummaisesta jalkaparista, jotka ovat pidemmät kuin takajalat. Vaikka kuva on heikkolaatuinen näkee selän kuvion ja etujalkojen päissä raidat.



Kukkahämähäkki, Pengonpohja, 05.06.2023
Tässä on oiva esimerkki naaraspuolisesta kukkahämähäkistä.

Enoplognatha ovata, Pengonpohja, 18.06.2023
Melkein kurkkuhämähäkin näköinen enoplognatha ovata erottaa pisteiden lisäksi selässä olevasta juovasta. Välillä selässä on myös punaiset juovat. 

Xysticus ulmi, Pengonpohja, 18.06.2023
Hänkin kuuluu rapuhämähäkkeihin. Myönnän, häntä hieman pelästyin kun menin hakemaan vesikanisterista vettä ja hän vaani sen päällä. Ei kuitenkaan suuri kaveri, pikkurillin kynnen kokoinen.

Aitoristikki, Pengonpohja, 14.08.2023
Oi hän oli suuri ja kaunis! Kuvasta näkyy selkää ja jalkoja, kun otus piileskeli rännin alla. Suhtkoht iso, suuremmoisen hieno. 



Uskolliset ötökkä- ja luontokirjani auttoivat tunnistamisessa, mutta seuraavat linkit olivat myös suuri apu! Niistä löytää myös lisätietoa hämähäkeistä :)

Eskonkuvat.kuvat.fi

Laji.fi



Kommentit

Lisää julkaisuja